Tuesday 27 January 2015

Where are the Foxes? aka My New Dressing Gown. Kus on rebased? ehk Minu uus hommikumantel.


A warm robe was waiting for me following a sewing sequel of more than a year since the completion of my summer robe. Initially, the material was the problem because I did not want a fleece. I could not find a suitable terry-cloth, or another warm and cosy fabric. Finally I found a fabric I liked immediately; however it was from remnants. So for the sleeves I had to use a slightly different monochrome material. It's a kind of faux fur and the pattern I have drafted is from my old robe. I lined the gown with a nice, soft knitted fabric and all the foxes hide themselves inside the robe ;-) Otherwise I feel like I'm Pooh Bear’s grandmother, soft, yellow and furry; only the bear's ears are missing :-)


Soe hommikumantel ootas oma õmblemise järge üle aasta, alates suvise hommikumantli valmimisest. Esialgu oli asi materjali taga, sest fliisi ma ei tahtnud, ilusat froteed ei leidnud, ega ka muud sooja ja mõnusat kangast. Lilleline plüüs meeldis kohe, kuid seda oli ainult üks pikkus, seega varrukad said veidi teise struktuuriga ühevärvilisest plüüsist. Lõige on sama, vana hommikumantli pealt aetud. Kuna kanga pahem pool polnuks vastu ihu mõnus, sai trikotaaźist vooder alla pandud, seal siis ka need rebased end peidavad ;) Aga muidu tunnen end, kui Puhh'i vanaema, pehme, kollane ja plüüsist, ainult karukõrvad on puudu :)





Jagan veel paari ideed hommikumantli õmblemiseks, näidiseks M&S toodang.

Täpilise hommikumantli sees on õhuke ühepoolne frotee, peal trikotaaź ning kaks kihti on kokku õmmeldud diagonaalse froteeriidest kandiga, mis jookseb esihõlmade ja kapuutsi servas, varrukaotstes on trikotaaźist mansetid.

Ruudulise hommikumantli pealmine kangas on flanell, sees õhuke fliis. Vooder on lõigatud umbes 10 cm laiem esihõlmadel ja varrukaotstes, pealisriidega kokku õmmeldud, serv kahekorra pööratud ja pealt läbi tepitud. Nii moodustub valge kant kerge vaevaga.   

Toredad ideed, mida võiks kunagi järgi teha.

What Does the Fox Say?  
Aga mida rebane sellepeale ütleks?
Lõppu veel juhuslik leid Youtubest. See oli ainus inglisekeelsete subtiitritega versioon laulust, What Does the Fox Say?, mille leidsin. Klõpsa reklaamid kinni. Piisab esimesest kolmest minutist laulust. Tundub, et järgmised kümme tundi laul aina kordub :D 

1 comment: