Sunday 23 September 2012

How I was sewing project bags. Õmblesin kudumiskotte.

I must honestly say that so far I have resorted to a plastic bag to store my half-knitted items. To stop this disgraceful situation I managed to get two project bags sewn. The first bag is inspired by the traditional Kihnu project bag. Mine looks the same, but I used a slightly different method for sewing. Having used the Kihnu bag for a while it became clear that I'm not a woman from Kihnu who would traditionally use the bag hanging on the arm, walking around and knitting same time. While sitting on a sofa and knitting, the bag has the disadvantage that it is soft and ball of yarn can't unravel inside it. For the second bag I drew the pattern by myself, adding details that should be helpful whilst knitting. I cannot honestly say if the bag will work as I have not used it yet. This bag is bigger and can also hold a completed sweater. There is the flap on the top of the bag and on the inner side of the flap I sewed three strips of plastic to hold a knitting chart. How my idea works in real life I will find out soon, then maybe I can improve on the pattern.
Tunnistan ausalt, et seni olen hoidnud oma poolikuid kudumeid kilekotis. Sellise häbiväärse olukorra lõpetamiseks sai kaks kotikest õmmeldud. Esimene kott on inspireeritud traditsioonilisest Kihnu vardakotist. Välja näeb sama, kuid õmblemiseks kasutasin veidi teist tehnoloogiat. Suuriide õmblesin pealisriide ja voodri vahele. Vooder on kinnitatud pealisriide külge ainult põhjast. Õmblemise lõpetasin voodri küljeõmbluses. Koti sisse lisasin ka ühe väikese ja ühe suure tasku, no nii igaks juhuks. Kihnu koti kasutamisel sai selgeks, et Kihnu naine ma pole, kudumistöö käsivarrel rippumas ringi ei kõnni. Diivanil kudumiseks on koti puuduseks, et see on pehme ja keras lõnga pole kõige mugavam selles hoida. Teise koti lõike joonistasin ise, lisades detaile, mis idee järgi peaks kudumisel abiks olema. Kuidas tegelikult on, ei oska veel öelda, kott pole veel kasutuses olnud.
See kott on suurem, mahutab ka kampsuni ära.
Kott on korvikujuline, töödeldud tugevale liimiriidele. Sees on ühel pool kaks väikest taskut, teisel pool suur tasku ja vardapesa. Küljeõmbluse vahel on lõngatoki hoidik, kus idee järgi kudumisel tokk seisab püsti ja lõng jookseb seest välja.
Koti peal on klapp, mille siseküljele õmblesin kolm plastikriba mustrilehe hoidmiseks. Lootsin, et klapp seisab sanga najal püsti, kuid ta on liiga raske selleks. Tuleb klapp millegi vastu toetada või hoopis tagasi pöörata. Praegu vaatan, et kott võiks olla veidi sügavam. Kuidas mu ideed päriselus toimivad saan varsti teada, eks siis saan mudelit täiustada :)

10 comments:

  1. Väga vahvad kotid! Suurem kott on eriti äge!

    ReplyDelete
  2. Pean minagi nüüd häbi pärast punastama - pole mul teps mitte selliseid uhkeid kotte, vaid poolikud tegemised nukrutsevad kilekottides... See piraajadega on ikka eriti tegija!

    ReplyDelete
  3. Ahh kui ilusad, eriti see autorimudel!

    ReplyDelete
  4. Piraajadega kudukott on ikka väga tuus! Selle õpetust võiks ju lausa müüa...

    ReplyDelete
  5. Suur tänu, armsad inimesed! Õpetust müüma (veel?) ei hakka, vaja järgi proovida, kuidas kasutusmugavus on.

    ReplyDelete
  6. Ei saa mina ka mitte vaikida, sest kui nüüd ausalt üles tunnistada, siis just nö korvikujulised kotid on minu vaieldamatud lemmikud. See koti kuju on end minu jaoks tõestanud, kui üks mugavamaid ja meeldivamaid. Ja suureks plussiks on seejuures lukk, millega saab koti nö pealt sulgeda (Sinu koti puhul praegu klapp).
    Vaimusilmas juba kujutasin ette, kuidas see Sulle ja Su käsitööle heaks sõbraks saab ning... tundub, et ma hakkan ka niisugust kotti tahtma. :)

    ReplyDelete
  7. Super. Kihnuaineline kott on väga armas ja õrn. .) Teine kott on vahva. läbimõeldud töö. :)

    ReplyDelete
  8. Aitäh, Elina ja Diana! Kuna ma kasutan suuremat kotti ainult kodus, siis mingit kinnist seekord ei teinud. Eks järgmist tehes saab selle koti head ja vead arvesse võetud.

    ReplyDelete
  9. Me oleme peaaegu korraga oma elu esimeste vardakottideni jõudnud:)Ma triikisin oma kotile liimiriide vahele ja seisab püsti küll, aga kohe selgus, et suuremat oleks ka vaja. Sinu suurem kott on juba praegu väga vahva! Ootan huviga, mis sellele disainile veel juurde tuleb.

    ReplyDelete
  10. Väga hea mõte, see mustrilehe hoidiku mõte!

    ReplyDelete