Thursday 7 August 2014

Purple Waves Throw. Laineline pleed.


A mild British summer, a lot of rain and a few yellowing leaves lead to thoughts of autumn, and subsequently on to winter. I prefer to keep my house a bit cooler, keeping myself warm with a throw on my shoulders or legs. My old throw had lost its shape and was looking its age and a new one was much needed.  My dream became reality and at last I have managed to knit a new throw for myself.


The pattern is from the Estonian stitch dictionary Pitsilised Koekirjad. The needles used are number 5. The dark Red Angora yarn is Linate de Lux and the other yarn is multi-coloured which I bought years ago from EBay.  It was described as Italian mohair yarn and I really liked the colours. When the yarn arrived I was just a wee bit disappointed. I know I should not buy an unbranded yarn, but the colours are still loved. The yarn is relatively thin and has a very short and soft pile. The colourful yarn is knitted with the two ends together.
Reducing my inventory is in progress, however both yarns are still present. I'll see how the yarns behave with throw then decide what else I could knit with them.
At the moment I am very happy with the result.
Dimensions 102 x 190 cm.
Ravelry

Eestimaises palavuses ei tuleks vist pähegi hakata praegu sooja pleedi kuduma. Inglismaa jahe suvi, vihmahood ja üksikud kolletavad lehed aga viivad mõtted sügisele, ning kaugel see talvgi on. Ma eelistan jahedamat tuba, hoides sooja pleedi õlgadel või jalgade peal. Aastaid kasutusel olnud kusagilt kataloogist pärit pleed on igasuguse välimuse kaotanud ja unistus uuest pleedist sai teoks. 


Muster on pärit Pitsilistest koekirjadest. Vardad nr. 5. Tumepunane lõng on Linate Angora de Lux. Lillakirju lõnga soetasin kunagi Ebay'st, sest värvidemäng meeldis väga. Lõnga kirjeldati kui Itaalia mohääri. Kui lõng saabus olin veidi pettunud, ei tasu ikka tundmatut osta, värv aga meeldis endiselt. Lõng on üsna peenike ja lühikese udupeene karvaga. Kirju lõng on kootud kaks otsa koos. 
Käsil on varude vähendamine. Mõlemat lõnga on veel alles. Vaatan, kuidas lõngad pleedina käituvad, siis otsustan, mida neist veel koon.
Tulemusega olen praegu väga rahul. 
Mõõtmed 102 x 190 cm. 

8 comments:

  1. Väga ilus pleed! Kõik selles on ilus: värvid, muster ja kogu kudum ise!
    Ma armastan ka jahedamat kliimat, aga pleedide ja õlasallidega on mul imelik suhe - nad ei püsi mu õlgadel isegi mitte siis, kui on tõesti jahe (vist on õlad vale kaldega). isegi sallinõelad ei aita, sest siis tunnen end justkui "käsist seotuna" (nagu ka pontšo puhul) Ei teagi, kas on see mingi klaustrofoobia eriilming... :)

    ReplyDelete
  2. Tänan, armas Elina! Ma kasutan peamiselt sohval istudes õlgadel, või siis tõstan jalad tumbale ja sean pleedi jalgadele. Just jalad kipuvad külmetama, kui pikemalt istuma jään.

    ReplyDelete
  3. Pleed on tõepoolest selline vajalik ese, mille peale on aeg hakata mõtlema ja lõngavarusid üle vaatama. Siin Põhja-Soomes on endiselt lubatud kuumi päevi, aga kogemus ütleb, et kõik võib hetkes muutuda. Minu toad on talviti olude sunnil jahedad ja mul on kududes alati midagi sooja põlvede peal.

    ReplyDelete
  4. Imeilus töö!
    Aga suvi on meil endiselt kuum ja rannailm võrratu... siiski miski seitsmes meel ütleb, et mitte enam kauaks. Seega anname varrastele hoogu juurde!

    ReplyDelete
  5. Mõnus, mõnus, mõnus!
    Ma just koon ka pleedi, küll palmikulist, mitte sellist mõnusat pitsilist nagu Sinul... Mulle meeldib vahest hommikul astuda õue ööriietes ning siis tõmban pleedi ümber ja korjan marju või näpistan roose...

    ReplyDelete
  6. Amazing!!!
    i like it so much!!!
    great job!!!

    ReplyDelete
  7. Suur tänu! See oli mõnus kudumine, teeks kohe teise veel :)
    Thank you Amaia!

    ReplyDelete