Thursday 14 August 2014

Crochet Raffia Basket. Korviheegeldamise katsetus.




This was an experiment to make a basket from raffia craft ribbon. It turned out that the ribbon would make a good beach bag but was not firm enough for a basket.
The width on the widest edge is 43cm (circumference is 86cm). The width at the bottom is 25cm.
I used 3 x 30 metres of craft ribbon plus 1 x 25 metres of silver raffia parcel tie which was a bit narrower than the other ribbon.
I guess to make a beach bag of a decent size then probably 2 to 3 more skeins of ribbon would be needed. For this task I used a 8mm crochet hook.

I lined the basket and use it now as a knitting basket.




Kusagilt netiavarustest jäi kummitama idee heegeldada kingipakipaelast korv. Või kuidas kutsutakse seda nööri, raffia, käsitöönöör, pabernöör? Varustatud kolme rulli sinistes toonides raffiapaelaga ja 8 mm heegelnõelaga, lasin aga kätel käia ilma mingi juhendita. Üks 30-meerine rull kulus põhja heegeldamiseks (mõõdud umbes 25 x 15 cm). Kui teine rull oli ka kulunud, selgus, et kolmest rullist jääb väheks. Nii läks käiku ka hõbehall pael, mida oli rullis 25 meetrit. Korv tuli küllalt pehme ja veidi lopergune. Selgus, et materjal sobiks rohkem rannakotiks. Et korvi ikka korvina kasutada, nõudis see tugevamat voodrit. Tugevduseks kasutasin neopreenilaadset materjali. Voodriga vedas. Tegin kunagi ühe volangiga voodilina kitsamaks külaliste voodi jaoks ja jupp volangi jäi üle. See osutus olema täpselt nii lai, kui vaja ja vooderdab nüüd korvi.





8 comments:

  1. Väga hea idee ja tore tulemus!

    ReplyDelete
  2. Väga tore korv. Uus poolikute kudumite pesa?

    ReplyDelete
  3. Suur tänu! Poolikute pesa jah :) Lõngakera veereb korvis paremini, kui kotis.

    ReplyDelete
  4. Selle peale poleks tulnud, et kingipakipaelast korv heegeldada. Suurepärane mõte, paistab, et hoiab vormi ja värvid on head!

    ReplyDelete
  5. Korv on lõngakerale veeremiseks kindlasti parem, kui kott. Minu omad veerevad tavaliselt väikeses plastämbris, aga niisugust korvi oleks kindlasti kenam kaasa võtta, kui nö avalikult kuduma/heegeldama suunduda. :)

    ReplyDelete
  6. ja kui põnev kudumine kaunis korvis!

    ReplyDelete