Thursday 24 July 2014

Mosaic Slippers 2. Mosaiik sussid vol 2.


Yes, I know it is summer and yes I’ve noticed that it’s very hot just in case anyone who knits was wondering. However promises should be kept and because I had some time in between projects I decided to my knit mosaic slippers again.
I renewed my pattern and wrote down additional notes in English whilst I was knitting them. I hope to complete my pattern soon.
The garter stich I use stretches a little after wearing so it is good to knit with natural woollen yarn.
This wool can be easily felted (by hand or in the washing machine) later if the slippers feel a bit loose.

I loved how they turned out so I might knit some more pairs; after all Christmas is just around the corner.

Ravelry.



Jah, ma olen märganud, et on suvi ja palav, juhuks kui keegi villase kudumist imeks paneb. Aga lubadusi tuleks ju täita, ning tekkis selline moment, kus muud kiiret näputööd polnud, seega kudusin uuesti mustri läbi. Sussid said seekord pisut väiksemad, talla pikkus 22 cm. Kasutasin peenemat lõnga, kui esimeste susside puhul.  Ripskude venib kandes veidi, seetõttu on hea kududa naturaalsest villasest lõngast, saab hiljem kergelt viltida, kui suur tundub. 

3 comments:

  1. Juba esimesi susse imetlesin õhates. Nüüd siis jälle! Mina (oskuste puudumise tõttu) nii peent tööd ette võtta ei julge. Pealegi peaksin materjaliks valima villase asemel midagi muud .. ja noh .. eks laiskusele võib ju muidki vabandusi leida, eks-ju!
    Õnneks need "kärss kärnas"-vead ei takista ilu imetlemist! :)

    ReplyDelete