Sunday 2 November 2014

Lace & Cables Cardigan. Veidi palmikuid ja pitsi.




There isn't a lot to say about my new design. I am really happy how it turned out. The cardigan is knitted in one piece from the top to the bottom with knit on button bands and the body is slightly shaped. 
The only thing that I am not quite happy with, is uneven stockinette fabric, which is due to the different tension I get when knitting across the front and purling back. I tend to purl looser than I knit and I guess I have to work on it. I have searched for some good advice on how to achieve a uniform surface. Do you have the same problem and how do you deal with it?
The sleeves are knitted from the top down picking up stitches around the armhole with short row shaping. I have discovered a trick here what works for me. Have a look at the illustration, usually it is recommended to start picking up stitches for the sleeve from the bottom of the armhole in point 1. I like to start picking up stitches from the point 3 (where I start knitting the short rows). In this case, it is not necessary to knit the second row from 1 to 3, and both sides of the sleeve will look the same.
Information about the yarn and needles is in Ravelry.



Oma uuest disainist polegi pikka juttu teha.
Ma olen väga rahul. Kampsun on kootud ülalt alla ühes tükis, külgekootud nööbiliistudega, kehast kergelt sisse võetud. Soonikus keerdsilmused, lõpetatud nõelaga.

Ainus, millega päris rahul pole, on edasi-tagasi parempidist pinda kududes tekkiv ebaühtlus,  mis on tingitud erinevast koetugevusest. Pahempidised silmused kipuvad mul jääma lõdvemad. pean selle kallal tööd tegema. Otsisin ka netist head nõu, kuidas saavutada ühtlane pind. Kas kood ka erineva tugevusega? On sul mõnd head nippi jagada?

Varrukad on ülalt alla külg kootud. Ühe nipi olen siinjuures avastanud. Vt. joonist ülal. Kui tavaliselt soovitatakse alustada silmuste üleskorjamist varruka alt, punktist 1, siis mina alustan punktist 3 (kust alustan ka lühendatud ridade kudumist). Sel juhul ei ole vaja kududa teist rida punktist 1 kuni 3 ja varruka mõlemad küljed jäävad ühesugused.

Lõnga ja vardainfo Ravelry's.

15 comments:

  1. Väga ilus kampsun ja mõnus värv. Ilma õmblusteta kudumine on üks tore viis.

    ReplyDelete
  2. Kampsun on ilus ja värv meeldib ka!

    ReplyDelete
  3. Mul ka kipub edasi-tagasi kududes pind triibuline jääma. Tean sellist nippi: kududa vasakpidi read 0,5 võrra peenema vardaga. Praktikas katsetanud pole. Kardigan on väga ilus, ei pane tähelegi seda vähest triibulisust.

    ReplyDelete
  4. Oota, räägi nüüd nendest varrukatest. Sa kudusid kehaosa valmis ja siis korjasid varrukakaare vardale? Või? St kudusid lühendatud ridu?

    Ilus kamps on (tahaks ka midagi sellist teha ) ;) Pits ja palmik koos annab ikka sihukese õige tunde.

    ReplyDelete
  5. Suured tänud, kallikesed! Ja-jah, Martaberta, nii ma varrukaid otsa koon. Õppisin kusagilt raamatust. Netis on ka hulgaliselt õpetusi üleval, näiteks see. http://bygumbygolly.com/2013/10/how-to-knit-seamless-set-in-sleeves-from-the-top-down/ Ainult et kõik õpetused, mida olen näinud, hakkavad silmi üles korjama varruka alt. Mul ei jäänud see ilus, sest siis pean hakkama kuduma juba teist ringi, et jõuda punktini, kus alustan lühendatud ridade kudumist. Kui mõnd õpetust vaatad, saad ehk paremini aru, mida ma silmas pean.

    ReplyDelete
  6. Mulle ka kampsun VÄGA meeldib!

    Tahtsin seda sama vardavahetust soovitada, nagu Triinegi. Ehkki ise samuti testinud pole.
    Hetkel käsiloleva kampsuni juures proovisin tagasiridade tagurpidi tagasi kudumist, nagu sa ise m6ni aeg tagasi kahe värviga kudumisel tegid. Paraku on selline kudumisviis liiga aegan6udev, et seda ühe värviga kududes kasutada - ei tasu ära. Ja kude kipub ka veidi ebaühtlasem jääma, sest see meetod on nii harjumatu. Ei tea, kui kaua aega läheks, et vilumus sisse tuleks. Mul kahest päevast harjutamisest ei piisanud. Rohkem ma ei viitsinud. Koon taas pahempidist kudet, aga üritan l6nga tahtlikult rohkem pingutada.

    ReplyDelete
  7. Hästi ilus kampsun! Ühes tükis kududa on ikka mõnus küll, jääb ära vastik õmblemine.
    Vardanipp on hea! Ma olen sellist vardasoovitust kasutanud siis kui olen kudunud ringvarrastega ja osaliselt pidanud tavalistega kuduma. Sel juhul on küll see soovitus väga tõhus olnud.

    ReplyDelete
  8. Kaunis kampsun ja kui kandja kannab rõõmuga, peaks Su hing täiesti maha rahunema. Ma ei ole perfektsionist ja minu silmis näivad niisugused väike-väikesed ebaühtlused just väga omased sooja südame ja hellade kätega loodule.
    Tegelikult - ma ei oleks märganudki midagi niisugust tähele panna, sest kampsuni ilu imetlemine lihtsalt ei jätnud enda kõrvale piisavalt ruumi teiste mõtete jaoks!

    ReplyDelete
  9. Suur tänu, sõbrakesed! Püüan nüüd teadlikult jälgida oma kudumistugevust ja lõnga rohkem pingul hoida. Peenema vardaga pahempidi kudumise nippi pole proovinud.

    ReplyDelete
  10. Väga kena kampsun ja selline praktilise olekuga ehk siis ajatu! Võib kanda millega tahes.

    ReplyDelete
  11. Mul õnneks enam seda lõdvad-pahempidi-silmad-probleemi ei ole. Kuidas ma sellest lahti sain - ei mäleta. Sinu kampsun on ilus ja piltidelt ei ole küll ebaühtlust märgata. Minul kipuvad millegipärast hoopis soonikud ebaühtlased jääma kui ma parempidisilmi keerdsilmadena läbi ei koo. Huvitav, millest see tuleneb ja mis aitaks?
    Otsakootud varrukate puhul on mind ka see üks-koma-midagi rida häirinud, järgmisel korral kasutan Sinu nippi. :)

    ReplyDelete
  12. Aitäh-aitäh! Ma alles hiljuti avastasin, et parempidiste keerdsilmustega soonik näeb palju parem välja. Tõesti jäi muidu ebaühtlane.
    Huvitav oleks kuulda. kas varrukasilmade korjamise nipp ka teie jaoks töötab.

    ReplyDelete