Wednesday 12 November 2014

Burda Style 9/2013 Top Pattern Number 113 and Infinity Scarves. Pluus ja sallid sügiseks.


I had a piece of black and white knitted fabric in my stash and I was looking for a sewing pattern to sew a top for myself. I noticed the bat wing sleeved top pattern number 113 from the Burda Style magazine 9/2013 and in this edition it is sewn into a lace fabric. The blouse is not seen very clearly from the photo, as a fashion model keeps a child on her hip, which conceals the side of the body and the model’s long hair concealing her shoulder. Anyway, I decided to test this pattern and maybe the batwing sleeves might be suitable for me. The sleeves are designed to be longer than normal, and I did not shortened them. I will probably wear the top so that I pull the sleeves up and maybe I should probably hold my hands on hips all the time ;-) My only addition to the pattern is the wide neckline facing in black satin.
I needed a lighter scarf for the Autumn so picked a piece of blue flowered georgette from my stash and sewed it into an infinity scarf with a little twist in it, a so-called Moebius scarf. The idea became so pleasant, that I rushed to the store to equip myself with fabrics and rattled off a number of the scarves but I’m not going to show all of them. There are different ways to wear the scarf; it can hang freely, you can wrap it twice around the neck or pull it over your head. Multifunctional!

Otsides pluusilõiget mustakirju trikotaaźi jaoks jäi Burda 9/2013 lõikelehelt silma lihtne nahkhiirevarrukatega top nr 113. Ajakirjas on see õmmeldud pitskangast. Pluusi fotolt eriti paista pole, sest modell hoiab last puusal, kes varjab pool keha ja modelli pikad juuksed varjavad õla. Tühja sest, niikuinii ma modellimõõtu pole :) Otsustasin katsetada, kuidas nahkhiirevarrukas võiks mulle sobida. Varrukas on ette nähtud olema ülipikk ja ma ei lühendanud ka. Kandma hakkan ilmselt nii, et tõmban varrukad üles. Ja üldse peaks vist käsi puusas hoidma kogu aeg ;) Omapoolse täiendusena õmblesin kaelusesse laia lõikekohase kandi mustast satiinist.

Vajasin sügiseks õhemat salli. Kuduma hakates jõuaks ilmselt tali enne kohale, kui sall valmis, seega jäi valikusse õmblemine. Sinisekirju kunstsiidijupp ootas esialgse idee järgi pluusiks saamist, aga sai hoopis rõngassalliks, väike keerd ka sees, nn. möbius sall. Idee hakkas nii meeldima, et tormasin poodi, varustasin end kangastega ja vuristasin veel mitu salli valmis. Kõiki ei hakka näitamagi. Sall võib rippuda vabalt, saab keerata kaks tiiru ümber kaela või hoopis pähe tõmmata. Multifunktsionaalne!

3 comments:

  1. Mul on ka taoline sall (küll mitte siidist) ja ma olen ka väga rahul. On tõesti multifunktsionaalne ja minu jaoks on oluline ka see, et kui ta kaelas ka nihkub, ei jää sallisaba kuhugi tolknema ja sall ei kao ka kaelast ära. Seega ei pea ka hoolt kandma ja pidevalt kontrollima, kas sall ikka kenasti kaelas on, või juba salaja ära siuglemas :)
    Ja pluus on kena! Must-valge on ikka klassikaliselt ilus mu meelest! Trikotaaž on ka õnneks niisugune materjal, et lubab nahkhiirelõikelist pluusi ka tavalise mantli/jope all kanda :)

    ReplyDelete
  2. Oh kui kena pluus! Ja need sallid! Mul on samasugune plaan aga näe tegudeni pole jõudnud. Väga ilusad kangad oled valinud :)

    ReplyDelete
  3. Suur tänu! Sallitegu tuli mul kuidagi iseenesest, plaaniväliselt. Tegelikult võtab salli õmblemine ainult 15-20 min :)

    ReplyDelete