Thursday 17 July 2014

Burda Style 5/2014 Dress Pattern Number 106.


I sewed this dress before my holiday and wore it several times whilst in Estonia. Unfortunately I did not take or get any photographs taken of me wearing it there.
The pattern is from Burda but I enhanced it a little bit. The dress has a draped cowl neckline and the gathering continues on to the sleeves.
The material is a four way stretchy cotton knit fabric and the dress is cut from the fabric cross-ways due to the print. Surprisingly, without setting, it turned out that the printed pattern fits on the dress very well; I like the red spots on the sides.
The dress length is dictated by the width of the fabric and I did not dare cut any pattern off. I top stitched the sleeves and the hem with a twin needle and the fabric is so broad that I decided to go for the multi coloured stitching and I threaded one needle with green thread and the other with purple.
I may call it the Parrot Dress but I love it!


Kleit valmis juba enne puhkust ja kandsin ka mitu korda, kuid pildid jäid millegipärast tegemata. Peab jälle leppima minu abitute katsetega iseendast pilti teha. Fotoka panin laua peale, kuid peaks vist veidi kõrgemale sättima? 
Lõiget valisin pikalt. Otsustavaks sai kanga muster, tundus, et mida lihtsam lõige, seda parem. Maikuu Burdast leidsin sobiva mudeli, kuid pidin seda natuke suurendama, ei saa ju suurusnumbrit usaldada. Langeva kaelusega esiosa on kergelt kroogitud. Omapära lisab lõikele, et krooked on ka varruka esiosal. Materjaliks on neljapidi veniv puuvillane trikotaaź. Kleit on lõigatud ristipidi kangast, tulenevalt mustrist. Sättisin kangast peegli ees nii- ja naapidi, et näha, milline mustriosa keskele sobiks. Välja lõikama hakates aga ei jälginud mustrit üldse, kartuses, et kangast ei jätku. Hakkasin lihtsalt otsast lõikeid peale sättima ja lõikama. Üllatuseks selgus, et muster paigutus väga hästi, mulle meeldivad need punased laigud külgedel. Kleidi pikkuse dikteeris kanga laius, ei raatsinud midagi maha lõigata. Kaelus kippus materjali raskuse tõttu üsna suureks venima, seetõttu ma kaelusekanti alla ei pööranud. Kandi sisse ajasin veel ultusäärest lõigatud riba tugevuse andmiseks. Varrukaotsad ja allääre teppisin pealt topeltnõelaga. Kangas on nii kirju, et otsustasin ka tepingud kirjud teha, ning panin ühte nõela rohelise niidi, teise lilla. 
Kirju kui papagoi, kuid mulle meeldib! Peaks seda vist Papagoikleidiks kutsuma :)




7 comments:

  1. No on ikka ilus! Võid küll ukeldada, väga vinks-vonks kleit, mis kadedaks teeb.

    ReplyDelete
  2. Ilus kleit! Ilus kangas ka, just mõnusalt suviselt kirju! Nii hea on osata õmmelda, ma kahjuks ei oska :(

    ReplyDelete
  3. Suur tänu, Ülle! Usun, et õmblemine on sinu jaoks ainult kättevõtmise asi, kindlasti saaksid hakkama :)

    ReplyDelete
  4. Nii ilus! Rõõmus, suvine ja istub väga hästi.

    ReplyDelete
  5. Kingavahetus fotosessiooni ajal lisab veel särtsu juurde!

    ReplyDelete
  6. Tänan! Vaat, kui tähelepanelik! Tegelikult on üks pilt tehtud enne puhkust ja teised peale puhkust ja juukselõikust :)

    ReplyDelete