Wednesday 27 January 2010

Tuunika Espresso.


Esimene kord kududa otsapandud varrukatega kehakatet õmblusteta, ülevalt alla. Varrukad said kootud käeaugust üleskorjatud silmustest, kasutades lühendatud ridu. Lõnga oli vähe ja väga paksu kudumit ei soovinud, seetõttu valisin pitsilise mustri. Muster jälle raamatust 250 Knitting Patterns by Hitomi Shida, nr. 153. Alumine osa omaleiutatud, lihtsalt kordab kahte rida. Kudusin, kuni lõnga jätkus. Mõnus kudumine oli!


Ootasin vaba päeva, et õues pilte teha, kuid täna hakkas hoopis vihma sadama.

Lõng Wendy Mode DK, 5,5 tokki, 267 gr.
Vardad 4 mm, varruka- ja kaeluse äärel 3,5 mm.
Vöö on kootud sukavarrastel nr. 3,5. Lõin üles kolm silma, lükkasin varda teise otsa, kudusin läbi, jälle lükkasin ja kudusin jne. Lõng läheb ühe rea lõpust teise algusesse tagant poolt. Moodustub kena nöör, lõngajookse ei märka.

11 comments:

  1. Väga ilus tuunika ;) Tuunikad, eriti soojad on ka minu lemmikud :D Aga mismoodi ülevalt alla? Alustad õlgadest ja seal allappole või?

    ReplyDelete
  2. Väga ilus töö, muster ja värv ka super ! Teeb kadedaks ;)

    ReplyDelete
  3. Suur tänu! Jah, alustan õlgadest ja koon sealt allapoole. Täpsemalt selgitada oleks üks pikem jutt. Minul oli abiks Wendy Bernard'i raamat Custom knits. Eks raamatuid ole teisigi.

    ReplyDelete
  4. Nagu öeldakse, welcome to the club:). Mõtlen selle all ülevalt alla ja õmblusteta kudumist. Ülevalt alla võib alusada mitme meetodiga, tean vähemalt kolme. Sul on alustatud õlajoonest, kootud seljatükk ja esitükk ja siis ühendatud? Seda meetodit harrastan viimasel ajal meelsasti! meetod? Muster on äärmiselt kena!

    ReplyDelete
  5. Jumalik tuunika.
    Küll ma olen mõelnud sellele ilma õmblusteta kudumise peale....., aga mul ei ole kahjuks üldse aega kududa.

    ReplyDelete
  6. Väga ilus kudum!
    Esiteks meeldivad mulle üldse kõikvõimalikud tuunikad, teiseks meeldib jaapani pits, kolmandaks meeldib tumepruun värv - ja sina oled need kõik suutnud ühendada :)

    ReplyDelete
  7. Tänud heade sõnade eest! Jah, Anna, nii see on tehtud, nagu sa kirjeldad. Varem olen ülalt alla raglaani kudunud. Muud meetodid on veel proovimata, küll jõuab ;)

    ReplyDelete
  8. Minule meeldib ka ilma-õmblusteta kudumine. Kudumine on suur rõõm, aga see hilisem kokkuõmblemine mitte nii rõõmustav... Ilus tuunika on sul!

    ReplyDelete