Sunday 1 June 2014

Top Madness 3. Särgihullustus 3.



The third pattern is number. 12, Tennessee, from the same magazine  Ottobre Design 2/2014. I used the upper part of the dress to make a top, but extending it a bit. The top is interesting because it is cut from the fabric crosswise, as pattern was printed onto fabric this way. The material I used was four way stretch knit fabric and I have another four way stretch dress fabric currently on hold, which also need to be cut across. This is a good trial on the first top to see how stretch material behaves when cut crossways.
Sewing is fun, because the clothes are completed much faster than knitting. I will continue on my sewing streak.






Kolmanda topi lõige on nr. 12, Tennessee, samast ajakirjast Ottobre Design 2/2014. Kasutasin kleidi ülemise osa lõiget, pikendades seda veidi. Topi teeb huvitavaks asjaolu, et see on lõigatud ristipidi, kuna mustrikupong oli niipidi. Tavaliselt ju lõigatakse piki kangast. Materjaliks trikotaaź, mis venib igatpidi, neljapidi veniv. Mul on üks neljapidi veniv kleidiriie ootel, mida vaja ka ristipidi lõigata. Seega ongi hea esialgu topiga katsetada, kuidas materjal käitub.
Õmblemine on tore, sest ese valmib märksa kiiremini, kui kududes. Jätkan õmbluslainel J

2 comments:

  1. See pluusike on veelgi suvisem, kui eelmised ja mu silmis suisa pidulik! Suvi ongi ju üks pikk pidu, nii et pluusikesel on ilmselt ka kandmispäevi ohtralt ees ootamas !

    ReplyDelete