Tuesday 9 August 2016

Project of the Year 2016/7. Pitsilised Koekirjad ehk Suur Tegu 2016/7.

I haven’t knitted squares for awhile. Over the last weekend I managed to knit again. Next six squares for my project are ready, 34 all together now. 
All of them can be seen on my Ravelry project page or in the blog, tag PitsilisedKoekirjad.

I had 20 skeins of Coats Lyric (50 gr = 150 m) but it’s not enough. I was looking for similar yarn and found Drops Safran which is 50 gr = 160 m. Not a big difference in meterage but Safran feels tiny bit thinner and softer than Lyric. I got four different colours of Safran, have to decide which colours match better. What do you think?

I noticed that photos VIII and XXII are upside down in the book. There is mistakes in the pattern nr X,  on rows 2 and 8 some knit and purl stitches are switched around, and the same in pattern XXI row 23. In pattern number XXII columns 13 - 16 need to omitted , so pattern repeat is 12 stitches wide, not 16. 

I would like to attach pattern numbers to the squares permanently but haven't figured out how to do that. Any ideas?

Tekilappe pole ammu kudunud, suvi ja muud tegemised on kudumise üsna unarusse jätnud. Vahepeal alustasin küll ühe boolero kudumist, aga see on pooleli ja läheb ilmselt harutamisele, sellest ehk mõni teine kord.
Nüüd asun uuesti tekilappe kuduma. Kõik senini valminud lapid on ühest ja samast lõngast, kuigi fotodel on toonid väga erinevad. Kogu teki jaoks aga jääb olemasolevast väheks, Dropsi sooduka ajal ostsin juurde nelja tooni Safranit. Pean nüüd skeemi joonistama hakkama, mis värve kasutada ja kuidas lapid reastada. Kas üldse valget kasutada? Mis arvate?
Üleval vasakul on Coats Lyric (50 gr = 150 m), muud on Drops Safran (50 gr = 160 m). Metraaźi vahe on väike, siiski Safran tundub veidi peenem ja on pehmem ka.

Järgmised kuus ruutu on valmis, kokku 34. Kõiki seni valminud ruute saab näha mu Ravelry lehel või blogis sildiga PitsilisedKoekirjad

Muster VIII. Kui ma seni hoidsin nuppude kudumisest eemale puuvillase lõnga tõttu, siis nüüd Safranist kududes otsustasin siiski nupp proovida. Tulemusega olen väga rahul, nupud annavad palju juurde. Raamatufotol on "jalad ülespidi" ja üldse kehv foto, ei too mustri ilu välja.


Muster X. Mustriskeemis on viga ridadel 2 ja 8, üks pahempidine/parempidine silmus on vahetusse läinud.


Muster XXI. Real 23 on viga mustriskeemis, kaks parempidist silmust peavad olema pahempidised.


Muster XXII. Foto on jälle valetpidi, "jalad üleval". Ja mustriskeem on vigane, veerud 13 - 16 tuleb ära jätta. Seega mustrikorra laius on 12 silmust, mitte 16. 


Muster XXIII. Kena muster, peenest lõngast oleks veelgi ilusam. Vigu ei leidnud.


Muster XXVI. See muster on peenema lõnga jaoks, raamatufotol meeldis rohkem. 


Ma tahaksin lapikestele numbrid püsivalt külge panna, aga pole ideed, kuidas seda teha kerge vaevaga, et oleks pestav ja kulumiskindel.  Ideid?



3 comments:

  1. Mina ei kasutaks valget. Väga tore projekt on!

    ReplyDelete
  2. Aitäh, Triine! Ma ise ka kahtlen valges.

    ReplyDelete
  3. Põnevad mustrid! Valgega oleksin ka ettevaatlik, aga seal teise blogi kommentaariumis juba mainisin, et kirju vöödiga paigutus meeldis veidi rohkem, kui ühevärviline (minu selle hetke subjektiivne eelistus). Samas ... eks see sõltub ikka ka interjöörist, kuhu peab sobituma. Õnneks need kasutatud värvid on üsna mahedad ja ei võistle omavahel ning tõenäoliselt ka mitte muu sisustusega!
    Igatahes oled usin ja tubli!

    ReplyDelete