Friday 29 January 2016

Australia, Adelaide.



Sydney'st Adelaide jõudmiseks otsustasime rongireisi kasuks. Indian Pacific raudtee on maailma pikim rongiliin, ulatudes Indian ookeanist Vaikse ookeanini, Perth'ist Sydney'sse. Rong on ligi kilomeeter pikk. Kogu reis kestab neli ööpäeva.  Me väljusime Adelaides, reisides kõigest ühe ööpäeva. Rongiaknast saime veelkord imetleda Sinimägesid ja otsatut vahelduvat maastikku. Eriti vahva oli mitmel korral näha kängurusid ringi hüppamas.


Adelaide on plaanipäraselt ehitatud linn. Laiad sirged tänavad jagavad linna korrapärasteks kvartaliteks. Kesklinna ümbritseb parkide vöönd, mille üks osa on imeline botaanikaaed.












Pelikanid jõekaldal
Tasmanian devil
Adelaide mägedel kasvatatakse viinamarju ja toodetakse veini. Rohked veinikeldrid on väärt külastamist ja veinid maitstmist. 
Aborigeenide kultuurist ja kunstist inspireeritud suveniire müüakse kõikjal, kuid aborigeenid ise on suurlinnadest välja tõrjutud, Sydneys neid ei kohanud üldse, üksikuid nägime Adelaide linnapildis.
Austraaliat jäävad meenutama imeline loodus, valged liivarannad, maitsvad toidud, paljurahvuseline elanikkond, rohkelt aasialasi, pilvelõhkujad, huvitav arhitektuur, vanade ja uute majade kokkusobitamine. Toit on maitsev, värske ja kohalik. Sugulane rääkis huvitava loo: aastaid tagasi oli tulekahi, mis hävitas banaaniistandused, ning banaanid maksid kulla hinda.Sellest hoolimata otsustati, et ei hakata banaane mujalt maailmast sisse vedama. 
See oli reis, kus korduvalt sai öelda: esimest korda elus! 

Croc and roo.
Taldrikul on krokodill ja känguru.




3 comments:

  1. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Longest_train_services

    Kuidas saab see liin olla maailma pikim kui Austraalia on laiuselt poole väiksem Venemaast?

    ReplyDelete
  2. Sorry, üks sõna on välja jäänud: the Indian Pacific – the longest stretch of straight railway track in the world.

    ReplyDelete
  3. Väga kihvt! Ja rongiga sõitmise mõte on ka lahe. Tekkis kohe tunne, et tahaks ka...

    ReplyDelete