Wednesday 24 December 2014

Crispy Bacon Salad with Black Pudding and Poached Egg. Soe peekoni - verikäki/vorsti salat pośeeritud munaga.

Merry Christmas, dear friends!

Kauneid jõule, armsad sõbrad!

Do you need something lighter after a huge Xmas dinner? Have a Crispy Bacon Salad with Black Pudding and Poached Egg.


Kas vajad pisut kergemat einet peale suurt jõulusöömaaega? 
Vahelduseks proovi salatit.

Soe peekoni  - verikäki/vorsti salat pośeeritud munaga.

Kogused antud neljale.

4 spl. extra virgin oliiviõli
175 g. verikäkki/verivorsti
4 kuiv-suitsu peekoniviilu
1 tl. (täistera) sinepit
½ tl.  vedelat mett
2 spl. valge veini äädikat
4 värsket muna
175 g. salatirohelist
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Kuumuta pannil 1 spl oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisa 1 cm paksused verikäki viilud, prae kergelt läbi. Tõsta salvrätikuga kaetud alusele ja kata fooliumiga, et hoida soojas.
Soovi korral kasuta verikäki (black pudding) asemel verivorsti.

Ribasta peekon, aseta pannile, tõsta kuumust ja prae kergalt, kuni on kuldne. Tõsta salvrätikule nõrguma.

Vala pannile 2 tl äädikat, ole ettevaatlik, rasv võib pritsida. Tõsta kuumust, sega puulusikaga umbes 30 sekundit, kuni äädikas on ära keenud. Lisa sinep ja mesi, sega, vala kõik väikesesse kaussi. Vispelda sisse ülejäänud õli. Maitsesta soola ja pipraga.

Pośeeri munad või prae härjasilmad, kuidas soovid.

Jaga salatimaterjal taldrikutele. Lõika verikäkk tükkideks, jaga taldrikutele, Lisa peekoniviilud. Piserda kastmega. Võib ka kõik eelneva suures kausis kokku segada ja seejärel taldrikutele jagada.
Aseta muna salatile.

Naudi :)



No comments:

Post a Comment