Tuesday 5 November 2013

Knitting back, backwards, with two colors.

I am currently knitting a stranded jacket on 6 mm needles. Due to the bulkiness of the yarn I decided not to knit with steeks. Initially I tried to purl back but I was struggling a bit with the pattern as I could not see it and had to memorise it. I decided to learn to knit backwards and I developed my own method using two colours.
I am a continental knitter and usually keep both yarns in my left hand, however in knitting backwards I found it was easier for me to keep both yarns in my right hand. Using this method it is easier to see the pattern all of the time.


Koon praegu kirjatud jakki. Kuna lõng on jäme ja 6 mm vardad, siis loobusin steekidest. Algul üritasin tagasiread kududa pahempidi, kuid nii oli raske mustrit jälgida. Otsustasin proovida kududa tagurpidi tagasi. Leidsin küll videosid ühe lõngaga tagasi kudumisest, kui mitte kahe lõngaga. Tavaliselt olen 'continental' (Euroopa moodi? kontinentaalne?) kuduja ja hoian mõlemaid lõngu vasakus käes.  Proovisin lõnga hoida mitut moodi ja lõpuks leidsin endale sobiva meetodi, kus mõlemad lõngad on paremas käes. Läheb juba päris kenasti ja muster on kogu aeg nähtav!

2 comments:

  1. Respect! Sa viitsid ja sul on kannatust ümber õppida!

    Mul oli ka just üks kahe lõngaga plaan käsil. Ise veel mõtlesin mustri välja ja puha. Hakkasin siis kuduma. Jube vaevaliset edenes. Vaatasin ka neid videosid, kuidas ja kummas käes lõngu hoida, aga vat ei suutnud end sundida uut võttet harjutama. Viskasin omaloomingulise mustri nurka ja koon nüüd küll kahe lõngaga, aga mitte korraga samas reas. :(

    Samas unistan ühest fair isle kampsikust. Ehk võtan su nüüd endale eeskujuks ja harjutan ka endale midagi uut külge.

    ReplyDelete
  2. Proovisin mitut moodi, kummas käes ja kuidas lõngu hoida. Ma ei oska ka tavaliselt kududes hoida lõngu erinevatel sõrmedel või üks ühes käes, teine teises. Harjumine läks üsna kiiresti seekord, ehk jämedate varraste tõttu. Kuidas see meetod toimib peenemate varrastega, ei oska öelda veel.

    ReplyDelete