Tuesday 6 March 2012

Sweater Smokie.



I love Japanese patterns and top-down seamless knitting. I have had an urge to knit a very light mohair sweater for some time, and I have wanted to knit a round yoke as well, so in this sweater I had the opportunity to try both. Originally the pattern was for a sleeveless top but I wanted sleeves so I decided to add them. The neckline turned out quite to be wide, so I picked up the stitches on smaller needles, knitted one row and cast off tightly. For the bottom edge I used double crochet cast off to make it elastic.
I have to point out that this yarn sheds fibres and stretches! After wearing the sweater for a while the black top I was wearing underneath was covered with hair and the sweater had stretched (which was good as it turned out to be a bit tight at first). I hope that it's not going to stretch too much!
Yarn: Sublime Yarns Kid Mohair Blend 6 skeins
Needles: 4 mm
In Ravelry: Smokie


Selles sviitris said kokku nii mu armastus Jaapani mustrite ja ülalt-alla ühes tükis kudumise vastu, soov omada kerget mohäärsviitrit, kui ka soov kududa ringset passet. Originaalis on see varrukateta top, seega natuke omaloomingut sai ka lisatud. Natuke olin hädas lõpetamisega, kuna ka väga lõdvalt tehtud kokkuvõte jäi kitsas ja venimatu. Lahenduseks oli heegeldades lõpetamine, pehme ja elastne. Lõnga kohta peab ütlema, et ajab karvu ja venib. Kuna sviiter oli üsna ümber peale valmimist, siis väike venimine tuleb kasuks :) Loodan, et liiga palju ei veni!
Lõng: Sublime Yarns Kid Mohair Blend 6 tokki
Vardad: 4 mm
Ravelry's: Smokie

9 comments:

  1. Väga ilus! Peaks ka ühe ülevalt alla kudumise katsetuse tegema...

    ReplyDelete
  2. Imeilus! Ma soovitan väga venivaks lõpetamiseks seda maha kudumise varianti: http://knitty.com/ISSUEfall09/FEATjssbo.php
    Olen ise proovinud ja tõesti venib lõputult :).

    ReplyDelete
  3. Suur tänu, sõbrakesed! Aitäh, Meeli, vihje eest! Kindlasti kasutan teinekord.

    ReplyDelete
  4. Kaunis! Mu ster on nii meie, vaatan vahel Tallinnas, kuidas jaapanlannad ostavad hasardiga meie käsitööd, huvi on vastastikune.
    Mohäär on nii vastupandamatu, kui vaid karva ei ajaks:)

    ReplyDelete
  5. This top is very beautiful. I would have added sleeves too, it looks perfect like this.

    ReplyDelete
  6. Väga ilus! Mustrid on vist rahvusvahelised. Aga põhiline on see, et siin annab mustrikorda suurendada väga sujuvalt, saab kasvatada niipalju, kui vaja.

    ReplyDelete
  7. Väga ilus. :)

    Tegeikult tuin kotti imetlema... aga kotipostituse alla ei saa kommentari jätta. ILus ja huvitav muster. .)

    ReplyDelete