Monday, 30 May 2016

Cottage pie. Üks mu lemmiktoite Inglise köögist.

I rarely write about my cooking but today I wanted to share my cottage pie with my Estonian readers. 
Inspiration from here and here
Do you know how to memorize difference between cottage pie and shepards pie? Cottage pie is made with minced beef = cow, cottage and cow both words begin with c. Shepards pie is made with minced lamb = sheep, words begin with s. That what I was taught.



Haruharva, kui ma kokkamisest kirjutan. Olen küll mõelnud, et kirjutaks mõnest traditsioonilisest inglise toidust, kuid teen neid harva, ikka rohkem eestipärast. Isegi abikaasa sööb meelsasti seljankat ja kiidab selle maailma parimaks supiks :)
Täna tuli idee teha üht mu lemmikut inglise köögist ja oli meeles isegi pilt teha, seega siit see tuleb: Cottage pie. Tegelikult kasutasin sea-hakkliha, kuigi cottage pie peab olema tehtud looma-hakklihaga. Lamba-hakklihaga tehakse ka, aga siis on nimeks shepards pie. Retseptid varieeruvad veidi, üks näide ja teine
Minu variant sai selline:
Tegin kartulipudru, milleks kasutasin neli suuremat kartulit, kaks maguskartulit, võid, kohvikoort, riivitud juustu, soola, riivitud muskaatpähklit.
Samal ajal praadisin pannil 500 g sea-hakkliha, siis lisasin kaks riivitud porgandit, ühe hakitud sibula, soola, pipart, küüslauku, tomatipastat, 2 spl jahu, segasin tihti. Lisasin  vett ja ühe kanapuljongi potikese. Segasin, maitsesin ja lasin podiseda. Segu peab olema küllalt paks. Lõpuks lisasin veel peotäie külmutatud herneid. Vee asemel võib kasutada kartulikeeduvett, või hoopis puljongit. 
Lõpuks tuleb hakklihasegu valada ahjuvormi ja katta kartulipudruga. Kartulipudru võib lasta peale läbi pritsi või niisama lusikaga/kahvliga muster teha. Soovi korral riivi juustu ka peale. Nüüd rändab vorm praeahju, 10 minutit grilli all pruunistab vormi pealt kenasti. 
Head isu!


4 comments:

  1. Novotttt! Ja nüüd läks kõht tühjaks .... ikka väga tühjaks kohe!
    Aitäh retsepti eest! Kui julguse kokku võtan, siis proovin ka teha (ainult vist siiski ilma maguskartulita)!

    ReplyDelete
  2. Tavaliselt tehaksegi lihtsalt kartulipudruga. Mulle maitseb segu, kui juhtub maguskartulit kodus olema.

    ReplyDelete
  3. Väga hea idee levitada inglise köögiretsepte. Proovin nädalavahetusel...Saksamaal. ;)

    ReplyDelete
  4. Meie teeme (õigemini abikaasa teeb) seda tavaliselt just lambalihaga. Hullult hea roog ja tavaliselt jagub paariks päevaks.
    Tahaks kohe praegu...

    ReplyDelete