Saturday 31 January 2015

Some bits and pieces made from leftover fabric. Jääkide hävitamine ehk Kuidas õmblusmasinad katted said.



I like to use up fabrics and yarns as much as I can so as not to have leftovers hanging around. Regardless they are piling up and multiplying somehow. I sewed some covers for my overlocker and sewing machine, and I sewed two pairs of oven mittens as well. The second pair of mittens did not get pictured as I had given them away already. Anyway they were identical and I used just leftovers and recycled materials for sewing which made me very happy :)



Mulle meeldib, kui saan kanga või lõnga ära kasutada nii, et ei jää mingeid ülejääke kuhugi vedelema. Sellest hoolimata ikka kipub jääke tekkima. Nad vist paljunevad kuidagi?
Seekordne õmblustöö oligi jäägihävitusprojekt.
Õmblusmasin ja overlok said kauaoodatud katted.
Õmblusmasina kattel on ees kolme vahega tasku ja küljel avaram kummikanaliga tasku, mis mahutab vajadusel pedaali. Overloki kattele õmblesin sissepoole külge avara tasku pedaali jaoks. Samast kangast õmblesin ka kaks paari pajakindaid. Ühed juba ära kingitud, aga samasugused, pole lugu, et pildile ei pääsenud. Pealiskangaks olid algselt secondhandist soetatud tutt-uued kardinad, ja on ülejääk sellest projektist
Masinate katted said sissepoole neopreenilaadse materjali, mis oli pennide eest Abakhanist soetatud.
Pajakinnaste sisse läksid taaskasutusmaterjalid, Vatiini asemel kasutasin vana froteekäterätti ja dressipluusi, voodriks voodilina jäägid. Pajakinnaste õmblemise õpetus pärit Sillulullu blogist, Aitäh!



3 comments:

  1. Nii vahva kangas!
    Taaskasutus on igati tore!

    ReplyDelete
  2. Vahel ajaviiteks teiste blogis kolamine on kasulik ka :) Tegelikult ma enne Bloggerisse kolimist polnud sinu selle blogiga üldse kursis :(, nüüd avastan alles siin blogijaid. Mulle ma meeldib taaskasutus, jäägikasutusjne. Kotte (ka katteid, mis on sisuliselt tagurpidi kott- kotisuu on allpool) ja pajakindaid meeldib mulle ka õmmelda! Tore, kui sain abiks olla. Kolan nüüd edasi, ehk leian veel miskit huvitavat :)

    ReplyDelete