Tuesday 7 February 2012

My version of Ivy League Vest.


So it's done at last! It was quite a demanding project really. I followed Eunny’s Fair Isle pattern and got general directions about shaping and steeking. However I didn’t completely follow the instructions as I was using smaller needles, I wanted to get a slightly longer vest and not such a deep neckline. This tutorial was really helpful doing crocheted steeks and tacking them down.
Needles: 2,75 mm for body, 2,5 mm for edges.
Yarn: different leftovers.

In Ravelry.

Nüüd võin öelda, et vest on valmis! Nii mitmeski mõttes eksperiment minu jaoks. Pole varem nii suurt kirjatud tööd teinud ega steekinud. Kasutasin Eunny Jang'i fair isle mustrit ja instruktsioone kokkuvõtmiseks ja steekimiseks. Kuna vardad ja lõng olid peenemad ning tahtsin pikemat vesti, kuid mitte nii sügavat kaelust, siis täpselt juhendit ei jälginud vaid läksin oma rada. Steegiks kudusin 10 silma, nagu mitmed soovitasid Ravelry's, mitte 8. Ääred on kootud kahekordse lõngaga, muidu jäid väga lörtsid võrreldes kehaosaga.


Steegid on maha heegeldatud ja kinnitatud selle juhendi järgi. Heegelduse võiks teha silma jagu kaugemale lõikejoonest. Mul polnud kõik lõngad 100% villased ja kippusid juba välja ronima. Heegeldatud äär jääb ilus ja puhas.



Vardad: 2,75 kehaosale, 2,5 äärtele.
Lõng: erinevad jäägid.
Kudumise käigus selgus, et värvide valik polegi niisama lihtne, et laod aga tokid ritta ja valid. Mul oli kaks erinevat valget, kui vestis ei paista vahe eriti silma, kuigi tahtsin erinevaid toone. Samuti võtsin algul ühe kirju lõnga seltsi, kuid mitte ei sobinud, harutasin üles ja alustasin uuesti.
Ravelry's.

13 comments:

  1. Väga mahuka ja ilusa tööga oled ´ühele poole´ saanud ja tegelikult ma täitsa mõistan, et kui juba midagi nii kaunist on valmimas, siis samal ajal ei tule mõttessegi millegi muuga tegelda !
    Elina.

    ReplyDelete
  2. Suur töö, müts maha sellise töö ees! Vest on väga ilus ja eriti meeldivad mulle värvid/mustrid...kõik on kokku 5+.

    ReplyDelete
  3. Väga kaunis töö ja lisasin omale ravelrys ka lemmikuks et abistavat steekimisinfot suudaks hiljem leida.

    ReplyDelete
  4. Aitäh sõbrakesed! Tulin postituse juurde tagasi, et lisada kommentaar lõngade kohta, ja juba nii palju toredat tagasiside :)

    ReplyDelete
  5. Vest on lausa võrratu, imekena!

    ReplyDelete
  6. Imeilus!Lausa kadedaks teeb :)

    ReplyDelete
  7. Väga, väga ilus! Steekid on väga hästi välja tulnud!

    ReplyDelete
  8. Suur tänud! Tõeliselt innustav, kui mu töö tunnustust leiab.

    ReplyDelete
  9. Fantastiliselt ilus vest, nii värvide valikult kui teostuselt! Imeline ( ja inspireeriv!!!)

    ReplyDelete
  10. Tänud tunnustuse eest!
    Thank you, Harpa!

    ReplyDelete