Wednesday, 16 March 2011

Homemade 'sõir' from South Estonia. Kodune sõir.


Sõir is an old traditional food from South Estonia, so called Setumaa. It is something between cottage cheese and cheese. Actually there have to be caraway seeds not cumin seeds! You can get inspiration from here and here.


Esimene katsetus teha sõira. Retsept pärit Nami-nami'st. Kasutasin
1 l piima
650 gr kodujuustu (küllalt koorene)
50 gr võid
2 väiksemat muna
1,5 tl meresoola
3 tl köömneid (väiksemat sorti teelusikas)
Sõir sai küllalt pehme, ilmselt koorese kodujuust tõttu. Ja egas ülejäänud vadakut saanud ju ometi minema visata! Seda võib kasutada pannkookide küpsetamiseks ja mahlaga segatult joogiks. Mina kasutasin rukkileiva taignasse. Kahjuks kogust ära ei mõõtnud, arvan et 700 ml ringis oli. Segasin kõik juuretiseks. Teinekord hoian osa hiljem lisamiseks. Leib tuli huvitav, veidi magus-hapu.

1 comment: