Wednesday 30 March 2011

Creative Stitches & Hobbycrafts. Käsitöö mess Birminghamis.

I'd like to share some highlights from the Hobbycrafts show, held at the NEC Birmingham.

Alison Murray is the mastermind behind the international knitting project 'Above and Below the Waves' which will raise thousands of pounds for the RNLI's Train One - Save Many campaign. Alison's installation will include a three dimensional undersea tunnel, waves, a beach, mermaids, jelly fish and fisherman, plus much more…
More pictures here. Rohkem pilte siin.
Seekordne installatsioon kujutab elu lainetel ja lainetes, kogumaks annetusi Royal National Lifeboat Institution (RNLI)'le, et säästa ja päästa elu meres. Ligi kaks aastat koguti kudumeid ja viis kuud kulus kokkuõmblemisele. Tulemuseks suur tunnel, sees imeliselt siniselt kumav veealune maailm, väljaspool ümberringi rannad ja sadamad.

I found some nice ideas;jewellery from metallic mesh ribbon and wonderful flowers and bows for gifts.
Esmakordselt jäi silma metallvõrgust pael, millest saab õrnu huvitavaid ehteid valmistada. Ja veel eriti kaunid kingipakipaelast lilled, mis valmisid kiirelt vanema härrasmehe näppude vahel.

Madeira Competition 2010 winners.
Madeira tikkimiskonkursi võidutööd. Helepunane lilleke jäi silma autori eestipärase nime tõttu :)



An example from the history of underwear display.
Kelmikas "kleit" ajaloolise aluspesu väljapanekult. :)

2 comments:

  1. Mulle tundub kohe väga-väga, et kauni tikkimistöö autor Linda Tooming on kasutanud eeskujuna Eesti kunstniku, Siima Škop´i illustratsiooni raamatust "Tulipunane lilleke". Ja kuna ma olen vaimustuses selle andeka kunstniku töödest, imetlen siiralt ka seda kaunist tikkimistööd !
    Kleit on tõesti kelmikas - eemalt vaadates pettis täitsa ära. Hihii !
    Aga tollesse merepõhja-tunnelisse vististi unustaksin end kohe pikaks ajaks unelema. Kui ma nii laisk ei oleks, siis teeksin omale koju ühe sarnase puhketoa, kus merehäälte seltsis lõõgastuda.
    Elina.

    ReplyDelete
  2. Õigus, Elina! Ka mulle meenus kohe vana muinasjuturaamat seda punast lille nähes! Ja antud muinasjutu põhjal see tehtud ongi. Nii põnev oleks teada, kas autoril on mingit seost Eestiga või Venemaaga. Jääbki saladuseks vist.

    ReplyDelete