Saturday 18 October 2008

Sukavardad kosuvad ehk sokid vol 3


Sukavardad kosuvad ehk lugu sokkidest, mis ei tahtnud valmis saada.
Kevadel kudusin Baudelaire sokid vardaga umbes 1,5 mm (veneaegsed peenikesed, kahjuks pole millegagi mõõta ka jämedust). Järgmised sokid, mis näevad välja kui Spring Forward sokkide väikesed sugulased, said kootud varrastega 2mm. Ja nüüd siis, tingituna lõngast, vardad nr 3. Mis siis ikka, vardad on, lõng on, muster on, idee kelle/mille jaoks on. Vardad pihku ja punuma!
Tundus lihne projekt, kuid vaeva oli omajagu. Muudkui aga harutasin. Küll sai kand liiga sügav, kannakiilu kahandamine liiga lauge (oleks nr 45 soki saanud vist!), küll teine sokk tugevamini kootud. Sama tugevusega kudumine-heegeldamine on mul probleem. Seetõttu ei võta motiividest asja ettegi. Hõlmad ja varrukad koon korraga samadel varrastel. Pean ka sokke hakkama nii kuduma! Nii nad siis sündisid! Esikülje muster on pärit siit, Viking socks by Lykkefanten. Taha leiutasin ise palmiku, sest silmi oli varrastel ainult 52.
Esialgne idee oli panna need sokid Isetegija toetusoksjonile, kuna 21. oktoobril täitub mul kolm aastat olla Isetegija! Kahjuks peab oksjoniga ootama, kuni saan aega midagi suuremat selle jaoks teha.
Meelespea:
- kannale kudusin neli rida vähem, võrreldes selle õpetusega
- kannakiilu kokkuvõtted tegin üle rea (muidu oleks ehk 45 nr soki saanud!)
- varba kokkuvõtte tegin nagu käpikul, viimased 8+8 silma lõpetasin nõelaga.

No comments:

Post a Comment