Wednesday 13 June 2012

Dendrobium nobile.













Täpselt aasta tagasi sain äraõitsenud dendrobiumi (vasakul pildil). Nüüd rõõmustab ta mind esimeste õitega. Tagantjärgi targana ei võimaldanud ma talle sobivaid tingimusi, seetõttu on õisi vähe. Potentsiaalsete õite asemel tuleb hoopis palju uusi pojakesi. Eks ma uurin, kuidas teda paremini poputada, et järgmisel aastal rohkem õisi saada. Kõige rohkem infot olen leidnud venekeelsest foorumist. Huvitav on, et dendrobium kuulub hiina meditsiinis kasutatavate taimede top 50-sse! Veel infot: link1, link2.

A year ago I got an orchid, Dendrobium. It had lost all of its flowers but now I am happy to see new flowers. Something had gone wrong with the watering during wintertime and because of that it doesn't have many flowers, but has lots of new growth. Interesting fact is that d. nobile is in the top 50 plants used in chinese medicine. A bit of futher information: link1, link2.

1 comment:

  1. Imeilus !
    Ja tegelikult oled Sa teda ikka poputanud ja armastanud, muidu ei näitaks ta Sulle ühtki õiesilma ! Usun, et pigem on õite vähesuse põhjuseks uued elutingimused ja sel aastal ta lihtsalt katsetab ja harjutab end nende uute oludega.

    ReplyDelete