Thursday 1 September 2011

Sweater Hathaway.



My daughter asked me to knit a sweater like Anne is wearing. Wanted to pick some softer yarn but couldn’t find any summer yarns in dark colorway. Knitted pattern by trial and error because could not find a similar pattern in stitchpattern books.
Knitted topdown in one piece on 2.25mm circulars. Needles 2 mm for ribbed edges and sleeves. Casted off with needle. Knitted sleeves on 2mm DP needles as I haven’t 2.25mm DP.

Tütar soovis saada sarnast sviitrit nagu Annel. Otsisin pehmemat lõnga, kui ei leidnud tumedatoonilisi suvelõngu. Mustri kudusin katse-eksituse meetodil, sest ei kohanud sarnast oma mustriraamatutes.

Kootud ülevalt alla ühes tükis varrastel nr 2,25 mm. Soonikud ja varrukad on kootud varrastel 2,0. Varrukad olin sunnitud kuduma väiksema vardaga, kuna sobivaid sukavardaid polnud võtta, kuid ringvardad ei sobinud kuidagi. Soonikud on lõpetatud nõelaga (itaalia-päraselt). Mulle meedivad sellised korrektsed servad.
Ülesloomine: 2E+2R+9V+2R+31S+2R+9V+2R+2E = 61 silma
E - esiosa,
R - vahetriip raglaanil, enne ja pärast seda kasvatan
V- varrukas
S- selg
Varrukal lõpuks 80 silma, kehaosal 204 silma (pihaosa on kahandatud veidi).
Nõelaga lõpetamine:
Koon 1x1 sooniku, mille lõppu koo 4 rida nn 'tubular', üks silmus kootud, teine kudumata. Nõelumist alustan parempidisest silmusest. Nõel liigub 1. silmuses eest taha (parempidise kudumise võte), 3. silmuses tagant ette (pahempidine võte), 2. silmuses tagant ette, 4. silmuses eest taha (seejuures nõel läheb 3.silmuse tagant).
See jutt on nüüd küll ainult mulle arusaadav, ei pretendeeri õpetuse kirjutamisele :)

Does anyone have an imagine where from came original? Guess Anne didn’t knit it ;)
Kas keegi teab, kust originaal sviiter on pärit? Arvatavasti mitte Anne oma kootud ;)

Yarn/lõng: Patons Cotton 4 ply

PS. Found it / leidsin! Origin/originaal.

12 comments:

  1. Ilus muster ja väga korralik töö ! Kuidas Sa küll oskad nii ühtlaselt kududa (hmm)? Ja värvid on ka mõnusalt harmoneeruvad ja soojad.
    No ühe sõnaga: hästivägailus !
    Elina.

    ReplyDelete
  2. Ilus pluus, huvitav muster. Nõelaga lõpetatud soonik on tõesti palju korrektsem.

    ReplyDelete
  3. No täiesti äravahetamiseni sarnane!
    Õpetuste jagamise eest aitäh! Triine

    ReplyDelete
  4. Väga ilus ja huvitava mustriga! Kaunis kudum!

    ReplyDelete
  5. Väga ilus, mul miskipärast ei jää selline lõpetamine sugugi korrektne, jääb hoopis kuidagi löts, aga eks peab harjutama. Aga ega sa ei tahaks ka selle mustri koekirja tutvustada? See on tõesti väga huvitav.

    ReplyDelete
  6. Väga ilus ja korralik töö! Just ise pildi järgi mustrit välja nuputada ning pärast ka valmis kududa, on maailma põnevaim asi. Suur tunnustus sulle, ole tõeline meister!

    ReplyDelete
  7. Suur tänu, kallikesed! Ühtlane kude on ringselt kudumise eelis. Edasi-tagasi kududes ma seda tavaliselt ei saavuta. Selliselt soonikut lõpetades oleneb tulemus sellest, kuidas on kootud 'tubular' read ja kui palju lõnga pingutad nõeludes. Sokisääred on mul vahel saanud üks kitsam, kui teine ja olen ümber teinud.

    ReplyDelete
  8. Koekirjast. Ühe triibu laius on 8 rida. Neljandal real koon viis silmust tavaliselt, kuuenda silmuse koon läbi eelmist värvi viimase rea silmusest (tekib pikk venitatud silmus) ja vahepealsel kolmel real olevad silmused lasen lihtsalt 'jooksma'. Kaheksandal real koon kuuenda silmuse läbi neljandal real tekkinud venitatud silmuse ja jälle lasen ridadel 5-7 olnud silmused 'jooksma'. Järgmist värvi triibul koon venitatud silmused eelmise triibu vahekohtadesse.
    Kui jutt liiga segane sai, küsi üle :)

    ReplyDelete
  9. Aitäh! Praegu ei oska öelda, kas on segane, tuleb varda ja lõngaga proovida.

    ReplyDelete
  10. Oh, see on küll põnev, et leidsid kampsiku originaali. Ja Sinu replica on väga lahe, arvan, et minu Madlile läheks ka väga hästi. Kui ta peaks soovima, siis kas tohime ka kätt proovida:)?

    ReplyDelete
  11. Aitäh, Heli! Loomulikult võid kududa, kui soovi on! Minu kootu päris originaalikohane pole. Originaalil on varrukad eraldi kootud väheke teist tooni pruuni lõngaga.

    ReplyDelete
  12. Wow that sweater looks amazing:)

    ReplyDelete