Thursday, 30 December 2010

Marineeritud melon.

Jõuluks tuleks valmistuda Halloweeni ajal ja kõrvits valmis osta. Ma nii ettenägelik polnud, seega kõrvitsat pole. Melon oli aga vabalt võtta. Peaks ju sugulane olema ;) Niisiis otsustasin proovida, mis välja tuleb. Tuli küll! Nämma!


1 honeydew melon
1 sidruni mahl
100 ml valge veini äädikat
vett
6 tera vürsti
12 tera nelki
1/2 pulka kaneelikoort
1 klaas suhkrut
Koori ja tükelda melon, lisa sidrunimahl, äädikas ja vesi, nii et kataks melonitükid. Lase seista vähemalt paar tundi. Kurna vedelik potti, lase keema, lisa vürtsid, suhkur ja melonitükid. Lase keeda umbes 5 minutit. Järgmiseks päevaks on maitsestunud ja valmis nautimiseks! Värv pole kahjuks nii ilus kollane, kui kõrvitsal. Võiks ju proovida marinaadiks mingit punast mahla kasutada.

2 comments:

  1. Huvitav, huvitav ! Mulle ei maitse melon, aga niisugune valmistamisviis tundub põnev !
    Aitäh vahva idee eest !
    Sant.

    ReplyDelete
  2. Minuga sama lugu! Melon on liiga lääge ja maitsetu minu jaoks. Ainus melon, mida söön, on watermelon ehk arbuus.

    ReplyDelete