Saturday 4 September 2010

Castleton, Peak District.

Põnevate kohtade otsingul viis teekond Castelton'i, Peak District Rahvuspargis. Tee viib üle laugjate mägede, mis on korralikult kiviaedadega ristkülikuteks jagatud ja lammaste poolt pöetud. Korraga avanevad autoaknast hunnitud vaated, mis sunnivad kaamerat haarama.

Castleton on armas väike linnake Peveril Castle lossivaremetega. Jalutuskäigu kaugusele jäävad neli koobastikku. Külastamiseks valime seekord kaks, pole just eriti odav lõbu ;) Esimene, kuhu läheme, on Peak Cavern, mida kutsutakse ka Devil's Arse. Koobastiku sissekäik on suurim Britannias. Vanasti elasid seal köiepunujad. Oma töö tegemiseks vajasid nad suurt katusealust ja koopa suue oli sobiv koht. Neil olid oma pisikesed hütikesed seal ja kogu elu mööduski kohapeal köisi punudes. Köiepunumisele kulubki pool koopakülastuse ajast. Aga giid oli tore!

Teisena külastame Speedwell Cavern'i. Kõigepealt tuleb 105 astet allapoole ronida ja seejärel toimub paadisõit 18 sajandi pliikaevanduse käikudes.

Järgmiseks korraks jäävad Treak Cliff Cavern oma stalaktiitide ja stalagmiitidega ning Blue John Cavern, mõlemad imelise Blue John kivimi leiupaigad.

No comments:

Post a Comment