Wednesday 24 March 2010

Sviiter Lasuurtihane.




Isetegija aastaprojekti Käsitöö läbi aastaaegade talvetööks on mul sviiter Lasuurtihane. Lõng on Sublime Yarns Angora Merino, mida kulus 8,5 tokki. Lõng on mõnus ja pehme. On ainult üks suur viga, see lõng ajab hirmsasti karvu! Kogu aeg on süli udupeeneid karvu täis, nagu oleks angoorakass süles istunud! Ja need karvad hõljuvad suhu ja silma, isegi plastikust prilliklaasid on karvased! Kuna ei olnud aega teist lõnga muretseda, sai kamps siiski valmis kootud. Loodan, et ehk kandes veidi vanub ja ei aja enam nii palju karva. Või kes teab?
Vardad nr. 4, varrukaotsetes, allääres ja kaelusekandil nr. 3.
Koekiri nr. 082, Hitomi Shida, Knitting Pattern Book.





Kuna mulle meeldib kokkuõmblemist vältida, siis sai seegi kord kootud ülalt alla ühes tükis. Varrukad samuti kohe otsa kootud lühendatud ridade abil. Vot neid lühendatud ridu on veel vaja harjutada või leida mõni uus moodus nende tegemiseks, ei kuku eriti hästi välja mul need keeramise kohad.



Midagi uut õppisin ikka ka, nimelt pikkade ringvarrastega nn maagilise silmuse meetodil varrukaid ja kaelusekanti kuduma. Kampsun venis küll blokkides veidi pikemaks, aga pole vist hullu.


Tänud Tumevalgele projekti vedamast! Mina kui kauaaegne foorumi liige sain ka lõpuks esimese linnukese kirja!. Polegi varem projektidest osa võtnud.
Kevadine roosa lõng juba ootab :)

7 comments:

  1. Kaunis! Sellest lühendatud ridadega varrukate otsa kudumisest tahaks kohe lähemalt teada. Kas kuskil raamatutes on seda seletatud? Praegu tundub see mu jaoks tõeline raketiteadus.

    ReplyDelete
  2. Aitäh, Meeli! Minul oli abiks Wendy Bernard'i raamat Custom knits. Seal on kirjaldatud palju erinevaid võimalusi õmblusteta kudumiseks. Kuid raamatuid on teisigi.

    ReplyDelete
  3. Väga ilus kampsun ja pikkusel pole ka nii häda midagi.

    Meelile: lisaks Custom Knitsile on seda varrukameetodit hästi kirjeldatud Gibson-Robertsi raamatus Knitting in the Old Way.

    ReplyDelete
  4. Väga ilus! Ühinen Meeliga...minu jaoks ka raketiteadus:) Ootan huviga, mis järgmiseks tuleb.

    ReplyDelete
  5. Ilus sviiter. Ah siin see karvaajav lông oligi! Nüüd on minu kord kaasa tunda! Muide, teine müüja ütles, et külma veega pesemine pidi aitama, aga ma ei hakkanud praegu proovima.

    "Varrukateadusest": ka mina koon varrukaid niiviisi (kui pole just raglaani vôi ümmarguse passega sviiter), pole kunagi eraldi kudunud. Minu jaoks on jällegi eraldi osade kudumine ja kokkuômblemine täielik raketiteadus:)

    ReplyDelete
  6. Tänud-tänud!
    Järgmiseks tuleb suvine dźemper, mille koon "regivärsilise" õpetuse järgi. Tahan ikka oma rida ajada ja õmblusteta hakkama saada. Kahjuks ei saa ülalt alla kududa mustri tõttu.

    ReplyDelete
  7. Väga kena kamps! Eriti võluvad on need pisikesed küljesiilud. :)

    ReplyDelete