Thursday 16 February 2012

Blocks for Mother of the Year blanket. Tekiruudud.

It is an annual tradition for the Estonian handicraft forum, Isetegija, to knit a throw for Mother of the Year. This year, I can participate as well as a dear friend sent me the yarn that is traditionally used. The throw will be awarded on Mother’s Day in May.
For the first square I started from the centre with 8 stitches. By the end I had 41 stitches on each side. The pattern has been improvised by me using a motif from a pattern book.
For the second square, I started with 41 stitches on needles. Stitch pattern nr 157 from Hitomi Shida’s Knitting Pattern Book. Both squares are 20 X 20 cm.
Yarn: Jil, 50 gr.
Needles: 2,75 mm.


Sel aastal on mul võimalus esmakordselt osa võtta Isetegija foorumis tekilappide kudumisest. Lapitekk on Isetegija foorumi liikmete kingitus Aasta Emale.
Olles varematel aastatel blogidest lugenud kudujate ponnistusi õige mõõdu saavutamiseks mõtlesin, et olen kaval ja alustan kudumist keskelt. Kuna polnud aimugi, kui palju ringe tuleb kududa olin väheke raskustes motiivi paigutamisega. Mitu korda pidin harutama ja uuesti alustama. Ruudu kasvades sai aru, et olin oma suures kavaluses ühe asjaolu kahe silma vahele jätnud! Nimelt olid mul 15 cm pikkused sukavardad, kuid ruudu külje mõõt pidi olema 20 cm. Nii ma siis mässasin lõpuks, kahe külje silmused neljal sukavardal ja ülejäänud kahe külje silmused 60 cm pikkusel ringvardal. Alustasin keskelt kaheksa silmusega, lõpuks oli igal küljel 41 silmust.
Teine ruut tuli kergemalt, kudumiseks lõin 41 silmust varrastele.
Muster pärit Hitomi Shida mustrikogust. Kasutasin sama lillemotiivi mõlemal ruudul. Kui teisel ruudul on motiiv ilus ja reljeefne, siis esimesel kaob kuidagi kasvatuste vahele ära. Teinekord on juba väike kogemus olemas, siis ehk oskan paremini mustrit paigutada.
Lõng on naturaalvalge Jil, kulus täpselt 50 gr, paar meetrit jäi üle.
Vardad 2,75 mm.
Aitäh, armas sõber Elina, lõnga-abi eest!

Tuesday 7 February 2012

My version of Ivy League Vest.


So it's done at last! It was quite a demanding project really. I followed Eunny’s Fair Isle pattern and got general directions about shaping and steeking. However I didn’t completely follow the instructions as I was using smaller needles, I wanted to get a slightly longer vest and not such a deep neckline. This tutorial was really helpful doing crocheted steeks and tacking them down.
Needles: 2,75 mm for body, 2,5 mm for edges.
Yarn: different leftovers.

In Ravelry.

Nüüd võin öelda, et vest on valmis! Nii mitmeski mõttes eksperiment minu jaoks. Pole varem nii suurt kirjatud tööd teinud ega steekinud. Kasutasin Eunny Jang'i fair isle mustrit ja instruktsioone kokkuvõtmiseks ja steekimiseks. Kuna vardad ja lõng olid peenemad ning tahtsin pikemat vesti, kuid mitte nii sügavat kaelust, siis täpselt juhendit ei jälginud vaid läksin oma rada. Steegiks kudusin 10 silma, nagu mitmed soovitasid Ravelry's, mitte 8. Ääred on kootud kahekordse lõngaga, muidu jäid väga lörtsid võrreldes kehaosaga.


Steegid on maha heegeldatud ja kinnitatud selle juhendi järgi. Heegelduse võiks teha silma jagu kaugemale lõikejoonest. Mul polnud kõik lõngad 100% villased ja kippusid juba välja ronima. Heegeldatud äär jääb ilus ja puhas.



Vardad: 2,75 kehaosale, 2,5 äärtele.
Lõng: erinevad jäägid.
Kudumise käigus selgus, et värvide valik polegi niisama lihtne, et laod aga tokid ritta ja valid. Mul oli kaks erinevat valget, kui vestis ei paista vahe eriti silma, kuigi tahtsin erinevaid toone. Samuti võtsin algul ühe kirju lõnga seltsi, kuid mitte ei sobinud, harutasin üles ja alustasin uuesti.
Ravelry's.