Saturday 20 May 2017

Kanasupp maisiga. Chicken and Sweetcorn Soup.

Today I share my take on Chicken and Sweetcorn Soup with my Estonian readers. There is not many Chinese restaurants and buffets in Estonia, so it might be something interesting to cook for a change.
 
 
Uups, maitseroheline on pildilt puudu ;)
 
Inglismaal on tavaline külastada Hiina toidukohta või tellida toitu koju. Üheks mu lemmikuks on kujunenud kana-maisi supp. Üllatuslikult on seda lihtne ja kiire ka kodus valmistada. Internetist võib leida igasuguseid variante. Mina teen supi lihtsa, ilma ingveri, seesami, sojakastmeta. Tilli ja peterselli puistan peale, seekord sai pilt millegipärast ilma tehtud, alles arvutis märkasin ;) Tavaliselt on mul meelest läinud, mis järjekorras midagi lisasin. Seekord sai selgem supp, muus järjekorras lisades tuleb vähem läbipaistev, kuid maitseomadusi see ei sega.
 
Minu variant käib umbes nii:
Keeda kanapuljong, umbes üks liiter, maitsesta. Kui kasutan kanafileed, siis lisan kanapuljongi potikese (või kuubiku), vastavalt maitsele. Tõsta liha puljongist välja jahtuma. (Puljongi võib eelmisel päeval valmis teha.)
Klopi üks muna lahti, võib lisada väheke vett (50 ml?). Nõrista munasegu keevasse puljongisse kogu aeg segades.
Sega 1-2 spl maisitärklist 100 ml veega, nõrista keevasse puljongisse, kogu aeg segades.
Lisa üks purk purustatud kreemjat maisi (cream style corn). Kui seda pole võtta, siis purusta konservmais (420 g) saumikseriga nii, et osad terad on veel terved, osad purustatud. Soovikorral võid päris püreeks purustada.
Lõika või ribasta kanaliha tükikesteks, lisa supile.
Lisa peotäis nuudleid vm pastatoodet.
Puista peale tilli, peterselli, rohelist sibulat, mida soovid.
Valmis!
Head isu!
 
  
 
 

No comments:

Post a Comment