Monday 28 December 2015

I named this cardigan Walking In The Spruce Forest. Kampsun nimega Jalutuskäik kuusemetsas.



I designed and knitted the cardigan for my daughter for Christmas and I am very happy with the result. I  had several lace patterns in my mind but finally chose this one because it is different and  asymmetrical. I am happy with little details that I came up with, how the lace panels are situated and a nifty diminishing row of eyelets on back. I designed the vikkel braided ribbing for the cuffs and the lower edge of a cardigan but decided not to use it, just simple garter stitch edges are enough. 
I am not so happy with the yarn, Malabrigo Sock. As you can see on lower body, the third skein was in totally different shade. Also there were small non spun bits in the yarn. Otherwise it knit up nicely.
I love the design and I might even knit one for myself.

My project is in Ravelry.


Initial cuff pattern available here.


Esialgu plaanitud soonik. Muster saadaval siin.
Disainisin kampsuni tütrele jõulukingiks. Kuna ta elab kaugel, siis modellipiltidega on raskusi ja kuduma pean ka umbes, mõõtude järgi. Pitsimustrit valisin hulk aega. See muster jäi sõelale omapärase ebasümmeetrilisuse tõttu. Mustri paigutus sai lõpuks, peale mitmete variantide läbikaalumist, paika. Seljalolevat kahanevat augurida märkasid? Esialgu plaanisin ka vikli-laadse mustriga kätiseid ja aluäärt kududa. Peale ühe kätise kudumist oli selge, et see on liiast, ainult ripskoest piisab. Kätisemuster oli aga valmis, olge lahked kasutama, saadaval siin
Nurkadega kraed pole ma varem kudunud, kujundasin lühendatud ridadega. Võiks vist laiem olla? 
Üldiselt olen disainiga väga rahul, võiks endalegi kududa. Ainus, millega rahul ei ole, on lõng, Malabrigo Sock, mille kolmas tokk erines kahest eelnevast tugeval, nagu on näha keha allosas. Kahjuks oli jõul ukse ees ja harutamise/ümbertegemise aega enam polnud. Saan aru, et käsitsi värvitud, aga kvaliteeti tahaks sellegipoolest. Muidu mõnus lõng kududa, kuid üksikud korrutamata tupsud olid ka sees. 
















5 comments:

  1. Väga kena! Värv ja muster ja krae - ühesõnaga kõik kokku.

    ReplyDelete
  2. Aitäh, Muhv! Kui ma tütrelt seljas pildid saaks ka välja meelitada, oleks täitsa rahul ;)

    ReplyDelete
  3. Mulle väga meeldib, tõeliselt kaunis töö - nii muster kui teostus!

    ReplyDelete
  4. Väga kaunis kampsun!

    Mul on ka kahjuks Malbrigo lõngaga selline kogemus, et poole toki pealt vahetus värv, nagu oleks teisest partiist lõnga võtnud. Mõtlesin tookord samuti, et tore ju, kui käsitsi värvitakse, aga käsitsi värvimine iseeneses ei tohiks olla eesmärk, mille tõttu lõnga kvaliteet võib kannatada.

    ReplyDelete
  5. Kaunis kampsun. Minu Malabrigo Sockist kampsuni ülaosa on ühtlane ja kehaosa heledam ning natuke "sebrakirja". 2,5mm vardaga kootud ja harutada ei taha aga ... talvel pimedamal ajal kannan.:)

    ReplyDelete