Monday 6 July 2009

620 miili ...

... mööda Walesi ja Inglismaad, alustades Manchesteri lähistelt, läbi Walesi Lõuna-Inglismaale ja seejärel ringiga tagasi. Esimese peatuse tegime Daresbury's, et vaadata üle All Saints kirik, kus on Lewis Carroll'i (ja Alice Imedemaal) mälestusaken.

Edasi viis tee Chester'isse. Ilus linnake paljude kirikute, parkide, kanalite ja vanade majadega. Chesteris on ka loomaaed, mis olevat parim UK-s. Ja jõudsimegi Walesi. Jalutasime Erddig'is, imetledes 17 saj. eluolu ja aedasid. Maastik muutus järjest kaunimaks, imelised mäed ja vaated Snowdonia rahvuspargis!


Caernarfon Castle, kus prints Charles löödi Walesi printsiks.


Portmeirion - killuke Itaaliat Walesis ;)





Kuuma ilma leevenduseks põikasime maa-alla, Kuningas Arthuri labürinti. Asja juurde kuulus väike paadisõit koopas ja lood kuningas Arthurist.


Rahvamassid piiramas Stonehenge'i (mis minu kujutluses oli palju võimsam, kui tegelikult. Ja kivide vahel käia ka ei lubata).


Nüüd siis Bath, linn, mis erineb täielikult eelnevalt nähtutest! Bath'i teevad kuulsaks katedraal, rooma-aegsed saunad ja Jane Austen. Tundus, et kõik majad on ühes stiilis kollasest kivist.

Lõpuks veel Shakespeare sünnikodu ja muud temaga seotud kohad Stratfordis.


Mõnus oli :)

2 comments:

  1. Oi aitäh muljeid jagamast! Sul oli väga mõnus reis :)
    Pidime ka sel suvel Snowdoniasse minema, aga jäi ära. Äkki järgmisel aastal! Seal pidi olema kift mägiraudtee..
    Susa

    ReplyDelete
  2. Mägiraudtee http://www.snowdonrailway.co.uk/ oli meil plaanis küll, kuid ei jõudnud. Ehk mõni teine kord!

    ReplyDelete