Tuesday 31 March 2009

Sik-sak-sokk.


Niisiis jälle sokid! No mida muud teha pikkadel lennureisidel. Bambuslõng Wendy Happy, 75% bambus, 25% nailon. Imepehme ja siidine, kuid nailoni venivust sel lõngal pole. Mayflower'i villases sokilõngas oli see tunda. Üks vähestest mustritest, mis sobiv tundus, oli sik-sak, kuna kirju lõng "sööb" minu arvates mustri ära.

Bambusvardad nr. 2,5, 68 silma varrastel, alustatud varbast ja lõpetatud nõelaga. Kahjuks muster sümmeetriliselt ei jookse. Lõngas oli sõlm sees ja seetõttu kannast alates lähevad triibud erinevaks. Esimest korda isetriibutuvast lõngast kududes ei osanud sellega arvestada, et on valesti kokku sõlmitud!

Mustriskeemid on vist küll igas pitsimustrite raamatus olemas. Lihtsalt tahtsin katsetada, kuidas Knitting Chart Maker töötab.

Friday 27 March 2009

Alternatiivne käsitöö.

Tänase päeva tegi ilusaks näitus UK DIY. Näitus algab juba tänaval, kus maja ees kasvavad puud on saanud kampsunid selga. Fuajee seinu katavad Susan Plover'i kollazid, mis on tehtud kasutades ajakirjade klantspilte ja jutustavad juba uusi lugusid.


Tugipost on saanud kampsuni Elisabeth Smith'i kavandi järgi. Paremal on näha kootud maastik, valminud Lisa Brooks'i vedamisel. Väga lahe lõngajääkide hävitamise projekt. Kindlasti on ka lastel tore sellega mängida. Karjamaal söövad hobused ja lehmad, köögiviljaaias kasvavad kõrvitsad, porgandid. Hiired sebivad ringi. Tiigis on kalad ja konnad. Üle maa lendab gondliga õhupall. jne. Muudkui lase aga fantaasial lennata!

- Detail maastikust lähemalt.
- Vana tool on saanud uue kuue maakaardist decoupage tehnikas. Väga lahe! Selliselt kaunistatud mööbilt ja nõusid oli veelgi näha.
- Kohalikud daamid heegeldamise algtõdesid omandamas suuuuure lapivaiba taustal.
- Laest ripub jõhvist kootud mis-asi-see-ongi? Taustal paistavad vahvad kokteilikõrtest pusad ja laual on pooleli kaltsuvaiba tegemine suure plastikust nõelaga.
- Heegeldatud, kootud ja vilditud installatsioonid seinal ja laes.






Vahvaid ideid oli palju, nii praktilisi, kui ka installatsioone. Pudelikildudest kokku sulatatud puuvilja-alused. Taburett, mille keskel on auk nööri punumiseks. Jne.

This exhibition explores the emergence of alternative, subversive, political craft taking place across the UK as a new generation reclaim and re-define craft, adding a distinctive tongue-in-cheek edge. Featuring crafts that cross-over with fashion, furniture, science, technology, and music culture, the work of innovative national and international makers will be shown alongside work produced by local communities, online communities and knitting groups across the country.

Thursday 26 March 2009

Selle suve jakk.


Mõnda mõtet veeretad kuid või aastaid, kuid materjal seisab ja ootab oma aega. Teinekord näed lõnga ja ja tead kohe, et idee saab teoks! Nii ka seekord. Veebruaris kõndisin ringi, puhkusemõtted peas, ja nägin Wendy Pure 100% bambus paellõnga. Terve kuu veel puhkuseni, jõuab küll! Eelmisel suvel alustatud heegeldis ootab inspiratsiooni. Aga suvejakki vaja, millega õhtuti ringi promeneerida :) Haarasin vardad nr. 5. Tegumood oli kohe teada, minu lemmik ülalt alla raglaan.

Pitsimustri valisin hästi lihtsa, sest lõng on jäme. Kõik on kootud ühes tükis, kaasa arvatud servad. Kaeluse ääre heegeldasin vähikäiguga üle, muidu kippus liiga venima.






Projekt sai nimeks Fuerteventura, puhkuse sihtkoha järgi muidugi!

Jakk valmis ja puhkus läbi! Mõned pildid ka.
Mis loomakesed need on? Hästi uudishimulikud ja sõbralikud. Elavad pesakondade kaupa kivide vahel ja hullavad kartmatult ringi. Peaks olema Chipmunk - vöötorav.

Caleta de Fuste

Päevane väljasõit Lanzarotele. Vulkaanid Tindaya kaitsealal, "kuumaastik", pimedad albiinokrabid koopas, imelised vaated, kaktusekasvandused jne.