Monday 14 October 2013

Dressing Gown. Uus hommikumantel.


My new dressing gown was completed long before the dresses from my previous post and was the first garment I have sewn completely using my overlocker. I got really excited about it and kept looking on internet tutorials about different techniques on how to get the most out of this machine. It turns out that there are a number of techniques to use it for, not just hemming. If anyone has any good tips, suggestions, or links to tutorials, all are welcome!


I did not have a pattern for a dressing gown and since it is quite an easy, loose piece of clothing, I decided to take a pattern from an old bathrobe. The material I got was a thinner, highly stretchable jersey fabric. All the seams are done by my overlocker, even sleeve cuffs, collar and hem. I am quite happy with my first attempt and will sew a warm dressing gown for winter as well.
Hommikumantel valmis tegelikult ammu enne kleite ja oli mu esimene overlokiga õmmeldud riideese üldse. Sattusin overlokist tõelisse vaimustusse ja muudkui otsisin  internetist õpetusi, mida selle masinaga veel teha saab. Selgus, et võimalusi oma hulga rohkem, kui lihtsalt ääristamine. Kui kellelgi on häid nippe, soovitusi või linke, siis kõik on teretulnud!
Hommikumantli lõiget mul polnud. Kuna see on üsna lihtne, avar rõivatükk, siis otsustasin lõike võtta vana hommikumantli pealt. Materjaliks oli õhem, hästi veniv trikotaaź. Kõik õmblused tegin overlokiga, nii varruka mansetid, hõlma katteriided, krae kui ka aluääre. Ainult taskutega läks seekord pahasti. Ma ei tahtnud väga venivale riidele taskuid peale õmmelda tavamasinaga. Üritasin teha taskud küljeõmblustesse, kuid said liiga madalale. Overloki õmblust harutada venivalt riidelt pole ka mingi lõbu, seetõttu tegin hoopis ilma taskuteta.
Kindlasti õmblen ka soojema hommikumantli. Kui sul on samuti soov õmmelda oma vana hommikumantli järgi uus, kuid julgusest jääb puudu, võime teha seda koos. Olen nõus oma kogemusi jagama ja töökäiku lähemalt kirjeldama. Ma pole küll professionaal, kuid kogemust on omajagu. Sama tulemuse saab ka tavaõmblusmasinaga. Ainus soovitus oleks mitte liiga venivat kangast valida.  
Mina olen igatahes kudupisikule lisaks nüüd jälle ka õmbluspisikusse nakatunud :)

3 comments:

  1. Väga sümpaatne töö ja ilus neerumustriline kangas:)

    ReplyDelete
  2. On ikka hea küll, kui tahtmised omaenese tegemistega tulemusteks on võimalik vormistada! Kindlasti on see hommikumantel ka tunduvalt mõnusam, kui poest toodu - selles on ju enda käte soojus sees!

    ReplyDelete
  3. Suur tänu! Tundub ju, et poest saab kõike, aga kui otsima lähed, siis just seda pole, mida tahaks. Pikka hommikumantlit ei leidnud ja nii ta tuli :)

    ReplyDelete