Saturday 29 October 2011

DIY liquid hand soap. Tee ise vedelseepi.


I am still amazed how it came out! I found this tutorial and another one. Got Glycerin from Boots, sold as coughs relief, used up two hotel soaps and ended up with more than two pints of liquid soap!




Lihtsalt hämmastav, kui lihtne on teha ja kui palju vedelseepi saab tükiseebist! Saab vanad seebiliistakud ära kasutada ;) Võtsin kaks hotelliseepi, kumbki 20 g, ja riivisin peeneks. Veidi seebitolmu pani nina kipitama, seega võiks maski kasutada. Valasin potti kruusitäie (umbes 200ml) kuuma vett, lisasin riivitud seebi, kuumutasin segades kuni auras, keema ei lasnud. Lisasin ka pool spl glütseriini, kuid see pole oluline. Kuna segu oli ikka täitsa vedel seebivesi, siis rohkem vett ei usaldanud lisada. Jahtudes oli segu muutunud täiesti kõvaks! Nii ma muudkui lisasin vett kruusitäie viisi, kuumutades segu jälle üles. Kasutasin kogu aeg keedetud vett. Lõpuks, peale kuuenda(!) kruusitäie vee lisamist nägi segu välja nagu paksem veidi klombiline tapeediliim. Nüüd lasin nuimikseriga segu ühtlaseks ning lasin veel jahtuda. Ja valmis ta oligi! Praktiliselt mittemillestki sai umbes 1,2 liitrit vedelseepi! Soovi korral võib lisada aroomiõli, toiduvärvi, mett jne.
Glütseriini taga otsides sain teada, et see on lausa väheke Pipi ravumi tüüpi imerohi :)Mina leidsin selle apteegist köharohuna.

Thursday 27 October 2011

Pearls. Pärlid.


I believe its fun to try something new. This time I tried knotting freshwater pearls into necklaces and a bracelet. One necklace is made using freshwater, glass pearls and seed beads. I managed to find several tutorials on the Internet and picked up lots of useful advice from various sites. After several attempts using different cords and knotting methods I found a technique that worked for me. I even thought I had invented a new knotting technique using tweezers, but it seems that this has been done before, so nothing is new! The only thing I am not completely satisfied with is cutting the cord ends between the pearls when finishing, for which I think need a special cutter, as my really quite sharp manicure scissors does not cut it neatly.

Tore on proovida teha midagi uut. Seekord sõlmisin mageveepärleid kaelakeeks ja käevõruks. Ühe kee tegin kasutades nii magevee- kui ka klaaspärle, lisaks veidi seemnehelmeid. Leidsin internetist mitmeid juhendeid ja korjasin tarkuseteri mitmelt poolt, kuid tööle asudes tekkis ikka küsimusi, millele polnud vastust kerge leida. Peale mitmeid katseid erinevate nööride ja sõlmimise tehnikatega leidsin enda jaoks sobiva variandi. Leiutasin sõlmimise pintsettide abil. Kuid hiljem leidsin, et seda on teisedki teinud, miski pole uus! Ainus, millega rahul pole, on pärlite vahel turritavad nööriotsad, mille korralikuks lõikamiseks on vist vaja muretseda spetsiaalne lõikur, sest ka teravad maniküürikäärid seda ei lõika.


Materials I used / Materjalid, mida kasutasin:
- Freshwater Pearls
- Griffin Bead Cord, Perlseide, High Performance (with attached needle)
- French Wire
- Clasps
- Glass beads
- Seed beads

Some links:
Using tweezers
Using a static knotting pin
Youtube