Tuesday 20 April 2010

Kohalik reporter Eyjafjallajökull'i vulkaani lähistelt.


Kui enne oli Harpa minu jaoks kuduja Islandilt, siis nüüd on temast saanud kohalik reporter. Harpa elab vulkaani lähedal ja jagab mitu korda päevas kohapealset infot. Tema blogist võib leida väga palju põnevaid linke, fotosid, viiteid veebikaameratele, isegi vulkaani nime hääldamine õpetatakse selgeks!

Sunday 18 April 2010

Raamitud leht. Framed Leaf socks.


Lõpuks saab väljanäitusele panna oma Kuumad Sokid, mis said kootud võtmaks osa Isetegija Sokikonkursist "Kuum Sokk 2010". Aega eriti palju polnud, et ise mustrit välja nuputama hakata. Puhkusereis oli ukse ees ja ka aastaprojekti talvetöö tahtis tegemist. Seega langes valik jälle viimase aja lemmik mustriraamatule, 250 Couture Knit Stitch Patterns by Hitomi Shida. Oligi paras tegevus lennujaamades ja lennukites vardaid klõbistada! Mitu mustrit sai läbi proovitud, enne kui nr. 127 tundus sobiv. Alustatud varbast ja kootud, kuni lõng otsas.



Ma tean, et pean kahte sokki vaheldumisi kuduma, et saada ühesuurused sokid. Mitte ei oska ühesuguse pingega kududa. Häbi küll, seegi kord teine sokk pisut väiksem.

Bambusvardad nr. 2,5.
56 silma varrastel.
Lõnga oli kaks tokki, Cygnet Superwash DK (arvatavasti). Lõngavööd on plehku pannud.
Pisut jäme lõng oli, kuid kiiresti sobiva lõnga hankimine Inglismaal pole lihtne. Lõngapoode on vähe ja valik väike.

Wednesday 7 April 2010

Lõpetamata pala...


Olen imetlenud teiste kootud Noro triibusokke. Alustasin ka, ja et veidi omamoodi teha, lisasin veel ruudud. Lõngad jooksid ühe kera seest ja teise pealt. Ometigi said kaks sarnast tooni kokku! Triibud-ruudud ei paista enam välja ja teine sokk tuleks vist totaalselt erinev. Sinna mu ind raugeski. Ilmselt läheb harutamiseks.
Vardad nr. 2, 64 silma vardail.